На Харківщині діє 1008 ОСББ

Четвер, 21 липня 2016, 18:30
Співвласники близько 14 тис. багатоквартирних будинків в області не об'єдналися в ОСББ і не обрали собі управителів.
На Харківщині діє 1008 ОСББ

«З 1 липня минулого по 1 липня цього року в області зареєстровано 207 нових ОСББ. Всього в регіоні налічується 1008 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Тобто, за останній рік було створено 20% від загальної кількості об'єднань», — підкреслив директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк.

Тепер, згідно зі статтею 13 Закону України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку», для «необ’єднаних» будинків виконавчі комітети органів місцевого самоврядування за підсумком конкурсу призначатимуть управителя, повідомляє прес-служба ХОДА.

«Сама процедура призначення управителя, згідно з порядком, в середньому займає два місяці. Важливо відзначити, що в цей період — до закінчення конкурсу і призначення управителя, — послуги з утримання будинків зобов'язані надавати організації, які раніше обслуговували будинки — так звані ЖЕКи», — зазначила начальник управління реформування інфраструктури та економаналізу Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Наталія Горбаненко. За новиними правилами, мешканці можуть звільнити управителя за спільним бажанням.

comments powered by HyperComments