У Будинку рад знову шукали бомбу

Понеділок, 25 липня 2016, 17:27
Анонімний дзвінок з повідомленням про те, що будівлю ХОДА заміновано, надійшов на пульт в Київський райвідділ о 14:30.
У Будинку рад знову шукали бомбу

Як повідомляє прес-центр облуправління Нацполіціі, правоохоронці оглянули 10 800 кв. метрів приміщень та прилеглої території, евакуювали 480 осіб. Жодних вибухових пристроїв або інших небезпечних речовин не виявлено.

На місці події працювала слідчо-оперативна група, експерти, вибухотехніки та кінологи. Факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у червні суд задовольнив позов прокуратури щодо стягнення матеріальної шкоди, спричиненої внаслідок завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху. Жінку, яка у грудні 2014 року зателефонувала на номер «102» з повідомленням про замінування будівлі ХОДА, зобов'язали сплатити на користь держави майже 31 тис. грн.

Зловмисницю затримали у день повідомлення. Згодом Київський районний суд м. Харкова визнав її винною за ч.1 ст. 259 КК України. Жінка подала апеляційну скаргу. Апеляційний суд області залишив вирок в частині визнання вини без змін та призначив покарання 3 роки позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки.

comments powered by HyperComments