Волонтерів-медиків готували до роботи в зоні АТО

Вівторок, 26 липня 2016, 20:53
У Харкові відбувся семінар для медиків-волонтерів за участі представників Першого добровольчого медичного шпиталю.
Волонтерів-медиків готували до роботи в зоні АТО

Під час заходу спікери розповіли про Перший добровільний мобільний шпиталь та описали напрямки, в яких він працює. «Ми раніше вже проводили презентацію нашого шпиталю в Харкові, – розповів Геннадій Друзенко, керівник ПДМШ, – це викликало зацікавлення серед медичної спільноти. Сьогодні ми приїхали щоб розповісти про те, як це працює на практиці. Зі мною є мої колеги, які працювали лікарями, медсестрами, очолювали відділ з евакуації ПДМШ. Тобто, ті, що зацікавилися і планують восени цього року взяти участь у нашому проекті».  

«Ми хочемо розповісти в деталях як все це працює, – додав він, – це важливо, адже люди хочуть знати, на що вони ідуть. Хочуть знати напевне, де вони будуть жити, за якими інструментами працювати, чи буде в їх розпорядженні швидка. Бо медик, на відміну від волонтера, не може працювати в правовому вакуумі».  

Експерти також розповіли про практичний досвід роботи медиків в зоні АТО, взаємодію з органами влади та Збройними силами України, а також висвітлили питання щодо отримання медиками УБС. «Це не є тренінг з тактичної медицини, – зазначив Геннадій Друзенко, – це не є тренінг, який дає нові знання. Це, якщо завгодно, такий собі день відкритий дверей. Коли абітурієнти збираються поступати до якогось університету, вони приходять подивитися на те, як він працює. Щоб мати уявлення, яке не базується на власних фантазіях».

comments powered by HyperComments