Фінансування програм для дітей-сиріт надалі підвищуватимуть

Четвер, 28 липня 2016, 14:45
Про це заявила народний депутат Ірина Луценко під час відвідання обласного будинку дитини №2.
Фінансування програм для дітей-сиріт надалі підвищуватимуть

Вона завітала до установи разом з першим заступником голови ХОДА Юлією Світличною, привезли дитячі іграшки, пральний порошок, памперси, серветки, дитячі шампуні, присипки та інші предмети гігієни, а також фрукти й солодощі для малюків.

За словами Юлії Світличної, в цьому будинку дитини перебувають 85 дітей у віці від трьох тижнів до 7 років, 58 з яких — діти-сироти та позбавлені батьківського піклування.

«У тому числі в будинку дитини зараз знаходяться 11 дітей з Луганська та одна дитина з Краматорська. Цих дітей у терміновому порядку вивозили з території, де було неспокійно. Багато з них були без відповідних документів. Ми тут, на місцевому рівні, вже вживали всіх необхідних заходів для того, щоб діти на території Харківської області перебували законно та були забезпечені всім, що потрібно», — розповіла перший віце-губернатор.

Також у будинку дитини перебувають 27 дітей, які проходять курс медико-санітарної реабілітації. Це малюки, в тому числі з психоневрологічними захворюваннями, ортопедичною патологією та патологією шлунково-кишкового тракту.

«Потрібно пам'ятати про дітей, яким потрібні батьки, і, безумовно, потрібно допомагати цьому будинку дитини. Я відвідувала такі установи в Луганській і Донецькій областях. Ми допомагаємо, чим можемо. Але особливо на Харківщині відчувається, як місцева влада дбає про таких дітей. Це не просто дитячий будинок - це тимчасова сім'я, де малюки чекають на своїх батьків», — поділилася враженнями від знайомства з роботою будинку дитини і спілкування з вихователями та медиками закладу Ірина Луценко.

Вона зазначила, що підтримка дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування здійснюється на державному рівні. Серед останніх законодавчих нововведень — зміни щодо соціального забезпечення (пільгового проїзду, підвищеної стипендії, додаткового харчування та інші).

«Фінансування буде посилюватися, незважаючи на складну ситуацію, в якій опинилася наша країна», — сказала Ірина Луценко.

Фото Марії Зайцевої.

comments powered by HyperComments