На сьогодні всі пішоходи знаходяться в перманентній небезпеці

Середа, 3 серпня 2016, 16:45
Резонансне ДТП, яке сталося на вулиці Гвардійців широнівців, стало додатковим приводом звернути увагу на проблему безпеки дорожнього руху.
На сьогодні всі пішоходи знаходяться в перманентній небезпеці

Зокрема, представники Громадського об’єднання «Товариство учасників руху» здійснили аудит місця аварії, результати якого вони оприлюднили під час своєї прес-конференції. Олексій Андрєєв розповів, що вулиця Гвардійців широнівців сама по собі є небезпечною ділянкою для учасників руху. І хоча пішохідний перехід, де трапилась аварія, розташований на видному місці, у експертів залишилась низка зауважень щодо рівня безпеки. Наприклад, на даній ділянці наявне невідповідне розташування дорожніх знаків щодо загальних норм та недостатнє освітлення пішохідного переходу. Крім того, через прямоту самої дороги водії часто підвищують швидкість.  

«Кожен з нас є пішоходом і кожен знаходиться в перманентній небезпеці, – розповів Юрій Чуєв, доцент кафедри наркології Академії післядипломної освіти, – справа у тому, що ця аварія висвітлила цілу гамму проблем, які зараз зараз існують і з переходами, і з поведінкою водіїв. Адже далеко не всі водії мають відповідні здібності для того, щоб сісти за кермо. В нашій країні існують цілі критерії допуску водіїв до водіння. Якщо б дотримувалися ті критерії, то чимало таких резонансних злочинів вдалося би уникнути. Можна було би врятувати життя дітей, які також страждають від цих проблем, а також здоров’я наших громадян».

Президент ГО «Товариство учасників руху» Олександр Сітенко нагадав про аварію, яка сталася біля однієї з харківських шкіл. У той день був збитий школяр, якого водій просто не помітив через високі кущі, що росли поблизу будівлі. За словами Сітенка, подібна трагедія рано чи пізно повинна була статися. Адже експерти свого часу нарахували чимало порушень у проектуванні даної ділянки дороги.

Крім того, була порушена проблема байдужості місцевої влади щодо безпеки дорожнього руху. «Жодного реагування на цю тему немає, – зазначив він, – але тим не менш, наша місцева влада за три роки освоїла 127 мільйонів гривень на безпеку дорожнього руху. Але в чому це проявляється – сказати дуже важко». Також Сітенко додав, що на даний момент істотно зросла кількість ДТП за участі поліцейських. Отримані дані коливаються від 40 до 60% «Поліція не приносить того результату, на яке очікує суспільство», – додав він.

comments powered by HyperComments