Вибори в Мерефі. Чому депутату необхідно знати чинне законодавство

Четвер, 4 серпня 2016, 15:31
Організатори проекту «Впливаємо на вибори разом» розповіли про результати своєї діяльності.
Вибори в Мерефі. Чому депутату необхідно знати чинне законодавство

Перед виборами в Мерефі організатори проекту «Впливаємо на вибори разом» провели низку семінарів для громадських активістів, які планували зв’язати себе з політичною діяльністю. Шестеро учасників, які отримали необхідні знання щодо чинного законодавства, таки змогли пройти до міської ради.

«Першим нашим пілотним проектом стала Мерефа, яка якраз об’єднувалася в єдину громаду із селищем Бутки, – розповів співініціатор проекту Віктор Кисіль, – від цієї громади було близько п’ятнадцяти чоловік, які проходили навчання. Відбулося, зокрема, чотири семінари в Мерефі. Там говорили про законодавство, про місцеве самоврядування, про статус місцевої ради. Говорили про те, як законодавство пов’язане з об’єднанням та формуванням громади, пояснювали механізми роботи місцевої ради».

За словами Кисіля, отриманий досвід дасть учасникам позитивний результат у їх подальшій діяльності. Крім того, представники проекту планують і надалі співпрацювати з ними. Він зазначив, що в політичній сфері кожна людина має бути професіоналом. Люди, які проходять відповідну підготовку, починають об’єднуватися навколо один одного. Вони також добре розуміють, що в їх діяльності знання відіграють дуже важливу роль.

«Вибори проходили тихо, спокійно, – розповів Станіслав Шапарь, голова проекту, – я таких виборів не пригадую на своїй пам’яті. В тому числі сам підрахунок і процес волевиявлення. Які результати отримала мерефянська громада? Мене найбільш тішить те, що принаймні 6-7 людей, яких я знаю, готові вчитися бути депутатами. Це дуже важливо, адже людина в міськраді, що знає свої права, вона, по-перше, приходить на засідання підготовленою. Розуміє, що вона знає і за які рішення збирається проголосувати. По-друге, ця людина може сформувати свою думку. І по-третє, ця людина ніколи не голосуватиме за ті рішення, які для неї незрозумілі».

Він підкреслив, що якщо всі депутати працюватимуть за таким принципом – то їх рішення будуть більш якісними.

comments powered by HyperComments