Українці до Дня прапору мають побити світовий рекорд

П'ятниця, 5 серпня 2016, 16:22
Під час святкових заходів в межах всеукраїнської акції «Прапор України – прапор миру» буде встановлений новий світовий рекорд.
Українці до Дня прапору мають побити світовий рекорд

До 23 серпня у Києві планується встановити найбільшу у світі квіткову клумбу, виготовлену у вигляді державного прапору. Спеціально для цього зі ста районних центрів України будуть привезені квіти синього та жовтого кольорів. Експозиція буде розміщуватися поблизу Національного музею архітектури та побуту України. Заплановано, що це буде прапор загальною площею в 15 000 кв. м.

«Цього року 25 років незалежності України, – розповів Михайло Черняк, заступник голови Харківської облдержадміністрації, – з одного боку, це вже серйозний вік, а з іншого – все тільки починається. Тим більш якщо знати про ті події, які зараз переживає наша держава, той непростий час, який випав на нашу долю. Але тим не менш, урочистість не повинна постраждати. І люди, які більшою мірою ідентифікують себе як громадян цієї країни, вони активно підтримують такі ідеї. Цей проект є тому підтвердженням».

Під час свята з Лондону має приїхати представник Книги рекордів Гінеса, який зафіксує цей здобуток. Паралельно він буде зафіксований у Книзі рекордів України. За словами Сергія Лисенка, керівника проекту акції, нічого подібного ще ніхто ніколи не робив. Свого часу найбільший прапор з квітів був встановлений у Саудівській Аравії.

comments powered by HyperComments