Бійці АТО отримали 120 земельних ділянок в Харківській області: «Земля – найважливіше для нас»

Тетяна Зарубіна  |  Субота, 6 серпня 2016, 11:35
5 серпня ветерани АТО і члени сімей загиблих бійців за сприяння обласної адміністрації та особисто Ігоря Райніна отримали документи на 120 садових ділянок
Бійці АТО отримали 120 земельних  ділянок в Харківській області: «Земля – найважливіше для нас»

Земельні наділи середньою площею в 0,12 га розташовані в Руській Лозовій (67 ділянок), Малинівці (30) і Бабаях (23). Вручення документів  на землю відбулося  в урочистій атмосфері, при участі заступника губернатора Михайла Черняка. Виділення ділянок відбулося за безпосередньої участі обласної державної адміністрації  і Держгеокадастру. «Це найменше, що ми можемо для вас зробити. Сьогодні робота поставлена чітко. Я вважаю нам є чим пишатися. Кожен солдат повинен знати, що держава його захистить»,- наголосив Михайло Черняк.

Ветерани АТО отримали накази і право власності на землю у трьох котеджних поселеннях. Сусідні ділянки отримали  ветерани різних підрозділів і родів військ - прикордонники і пілоти  стали сусідами артилеристів і піхоти.

 За словами ветеранів, це дуже добре «Між Чугуєвом і Малиновкою виділена ділянка землі, на якій зробили нарізку земельних наділів для воїнів АТО. Ми рухались до цього і нарешті прийшли, нарешті сьогодні перша партія документів на право власності видається людям.  У кожного свої мрії,якщо ту людини є мрія, то їй просто хочеться жити. Коли у людини є дім, то вона почуває себе захищено, вона може створити родину.  Люди будуть жити на сусідніх ділянках, знайомитися, разом жарити шашлик та дивитися, як бавляться діти»,- розповів Віталій  Шевченко, представник Спілки Ветеранів АТО. За його словами,нарешті вдалося прорватися через паперові труднощі, зібрати необхідні довідки і отримати те, що обіцяла держава своїм воїнам.

 Серед тих, хто отримав землю була присутня і вдова загиблого бійця Владислава Блінова Катерина Блінова. За її словами, земля – це велика підмога, оскільки у жінки росте син. Але поки йде війна, ні про яке будівництво немає  і мови: «Ніяких радужних планів ніхто не малює, треба підтримувати хлопців. Я особисто займаюся підтримкою дружин.

 Звісно, земля потрібна, у першу чергу як дяка від держави – що держава про нас не забуває»,- розповіла Катерина. Жінка зазначила, що допомагає у цьому питанні саме область, у тому числі патріотично налаштовані сільські голови. А ось місто не дуже йде назустріч – традиційно відповідають, що немає грошей: «Ми намагаємося стукати у кабінетах, та фактично б’ємося головою о стіни»,- розповіла Катерина.

За даними Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, до кадастру надійшло 2904 заяви від учасників АТО на оформлення земельних ділянок. Надано 2577 дозволів на розробку документації із землеустрою на загальну площу  3297,2612 га, 176 відмов. На розгляді знаходиться 151 заява.

Причинами відмов є відсутність вільних ділянок в межах населених пунктів, перетини з земельними ділянками, які сформовані та внесені в Національну кадастрову систему, віднесення до іншої категорії бажаних земельних ділянок, тощо.

Прийнято Головним управлінням 1393 накази про затвердження документації із землеустрою та передачу у власність 1394 земельних ділянок загальною площею         1486,2151 га, що становить 95,1 % від загальної кількості рішень про передачу у власність, прийнятних Головним управлінням разом з органами місцевого самоврядування, з них:

 - 645 земельних ділянок для ведення садівництва площею 78,2976 га – найбільша кількість по Харківському району - 386, по Чугуївському району – 200;

- 749 земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства (городи) площею 1407,9175 га, з яких найбільша кількість по районам: Близнюківський - 100, Лозівський – 96, Зміївський – 93).

comments powered by HyperComments