План по збору зернових вже був виконаний на 99%

П'ятниця, 12 серпня 2016, 14:02
Як засвідчили підсумки збиральної кампанії, цього року на Харківщині були виконані всі планові показники.
План по збору зернових вже був виконаний на 99%

За словами Марка Беккера, заступника голови Харківської облдержадміністрації, на даний момент вже було зібрано 99% врожаю зернових культур. І незважаючи на не самі сприятливі погодні умови та зменшення посівних площ, Харківщина таки змогла виконати всі планові показники на даний період.

«Варто зазначити, що 8 районів області намолотили більше 100 000 ц зернових та зернових культур, – зазначив він, – також потрібно сказати про те, що два райони мають найбільшу врожайність – це Барвінківський та Чугуївський. Крім того, три райони мають врожайність більше 45 ц/га, 10 – більше 40 ц/га, і, на жаль, 12 показують врожайність менш ніж 40 ц/га. На це є різні причини. Але тим не менш, вся врожайність по зерновим та зерновим культурам склала 41, 4 ц/га. Що більше на 5 ц/га ніж в минулому році».

Крім того, не зважаючи на зменшення посівних площ, вал по збору озимої пшениці залишився на рівні минулого року. Є три райони, які демонструють врожайність більше 50 ц/га. Тут лідерами стали Барвінківський, Золочівський та Чугуївський райони. Загалом, показники врожайності більші, ніж минулого року. Крім того, цього року були збільшені посіви цукрового буряку, гречки та соняшнику. Тому агарних причин щодо підвищення цін на олію, цукор та гречку немає. На даний момент йде підготовка до осінніх робіт.

comments powered by HyperComments