Харків'янам показали новітню військову техніку і запросили служити на контракт

Тетяна Зарубіна  |  Субота, 13 серпня 2016, 14:23
На майдані Свободи мешканцям Харкова продемонстрували військову техніку та пригостили польовою кашею
Харків'янам показали  новітню військову техніку і запросили служити на контракт

На площі Свободи сьогодні пройшла інформаційно-роз'яснювальна акція «Армійський контракт». З ініціативи Харківського обласного військового комісаріату в центрі міста розмістили 10 одиниць бойової та спецтехніки, а також 30 зразків стрілецької зброї, що знаходиться в розпорядженні ВСУ. Мета акції - привернути харків'ян на військову службу за контрактом.

Серед представлених зразків військової та спецтехніки - бронетранспортер «БТР-4Е», радіорелейний мобільна багатоканальна станція Р-409, бойова машина «ОСА-АКМ», зенітна установка «ЗУ-23» і гранатомети. .

Також на площі  було встановлено намети, в яких представники центрів зайнятості та військовослужбовці військових частин Харківського, Чугуївського, Сєверодонецького і Бахмутського гарнізонів розповідали про особливості служби, соціальні гарантії та вакантні посади в підрозділах ЗСУ потенційним контрактникам.

За словами військових, рядовий склад - отримує від 7 до 8 тисяч гривень, сержантський - від 8 до 9 тисяч, молодший офіцерський склад - від 9 і вище.

Усі бажаючі мали можливість сфотографуватися  з військовою технікою, розібрати автомат чи приміряти війскову форму. Також присутніх нагодували смачною польвою кашею, під акомпанемент військових патріотичних пісень.

comments powered by HyperComments