До Харкова приїхав російський ліберальний журналіст Сергій Пархоменко

Тетяна Зарубіна  |  Понеділок, 15 серпня 2016, 16:32
Керівник проекту "Остання адреса" Сергій Пархоменко приїхав до Харкова, щоб виступити 15 серпня з лекцією про розвиток народного меморіалу в Росії і про перспективи його старту в інших пост-радянських державах.
До Харкова приїхав російський ліберальний журналіст Сергій Пархоменко

 На прес - конференції Сергій розповів журналістам та історикам, що це за проект «Я приїхав на проект« Будинок слова », але вирішив скористатися цією можливістю публічно виступити в книгарні Є. Це потрібно для того - ніде правди діти, що б «Остання адреса» почав жити в Україні. В якійсь мірі проообразом цього проекту став відомий журналістський проект увічнення пам'яті жертв Голокосту «Камені спотикання» авторства німецького художника Гюнтера Демніга. В рамках цього проекту було розміщено близько 50 тисяч пам'ятних табличок », - поділився Сергій.

За словами Сергія, підготовка до запуску "Останнього адреси" йде в Україні вже більше року, і робота поступово розгортається в Києві, Одесі, Харкові та Львові. У Фейсбуці створена група "Остання Адреси. Украïна". Нещодавно з'явилася і сторінка в українській Вікіпедії, присвячена ініціативи наших українських друзів. Суть проекту полягає в тому, що б ставити на будинку пам'ятні таблички з інформацією про простих людей, які загинули в шестернях радянської каральної системи, але потім були реабілітовані.

Журналіст поділився своїми планами про розвиток проекту, і обіцяв детальніше розповісти деталі на вечірній лекції о 18-30. За його словами, саме в Харкові завдяки правозахисникам вдалося зібрати значну базу імен - близько 1500 тисячі чоловік. До того ж, працювати в українських архівах значно легше, ніж в московських - більше доступу до документів.
Сергій висловив надію, що проект отримає подальший розвиток в Україні, і інших країнах. в тому числі Прибалтиці та Грузії.

Сергій Борисович Пархоменко (нар. 13 березня 1964 року народження, Москва) - російський видавець, журналіст, політичний оглядач.

Засновник і перший головний редактор журналу «Итоги» (згодом - головний редактор сайту «Справжні" Підсумки "- це ми»), а також «Щотижневого журналу». Раніше - політичний репортер і оглядач щоденних газет «Независимая газета» і «Сегодня» (виходила в 1993-2001). У 2004-2009 роках послідовно очолював книжкові видавництва «Иностранка» і «КоЛибри», видавничу групу «Аттікус», видавництво Corpus.

З літа 2003 року - ведучий щотижневої аналітичної програми «Суть подій» [1] на радіостанції «Ехо Москви» [2].

З жовтня 2009 року до кінця 2011 року був головним редактором журналу і видавництва «Вокруг света» [3] [4].

comments powered by HyperComments