Полковника, який у Харкові розганяв Євромайдан, знову будуть судити

Тетяна Зарубіна  |  Четвер, 18 серпня 2016, 09:42
Одному з колишніх представників керівного складу Харківського міського управління ГУ МВС України оголошено про підозру у вчиненні службової недбалості
Полковника, який у Харкові розганяв Євромайдан, знову будуть судити

Суд призначив слухання по суті справи полковника міліції, обвинуваченого у вказівці на розгін Євромайдану в Харкові.

Червонозаводський райсуд Харкова в середу на підготовчому засіданні призначив на 23 серпня до розгляду по суті справу стосовно екс-заступника начальника міського управління міліції Харкова Олександра Гапура, обвинувачений в тому, що він дав вказівку розігнати євромайдан біля Академії Внутрішніх військ в Харкові в лютому 2014 р .

"Суд довгий час не міг призначити справу до розгляду по суті, оскільки на підготовче засідання не з'являлись постраждалі в повному складі. Вони в повному складі знову не з'явилися, однак ті, хто не з'явився, передав заяву з проханням розпочати розгляд по суті і розглядати справу при їх відсутності ", - сказав кореспонденту агентства" Інтерфакс-Україна "адвокат О.Гапура Олександр Гунченко.

Як повідомлялося, 19 лютого 2014 р. активісти євромайдану і ультрас ФК "Металіст" намагалися блокувати академію внутрішніх військ в Харкові, щоб не допустити виїзду курсантів на Київ. Близько 17.00 години міліція ( "Беркут" і "Грифон") відтіснила пікетників, а невідомі в жилетах і масках, озброєні битами, спочатку розблокували ворота, а потім розігнали пікетників. В ході розгону розбили голову оператору СТБ Олександру Бринзі. Крім того, розбили камеру знімальній групі СТБ і пошкодили знімальну техніку "Питань надзвичайних  новин".

"Встановлено, що за вказівкою полковника міліції, який повинен забезпечувати охорону громадського порядку біля Академії внутрішніх військ МВС України 19 лютого 2014 року, почався розгін мітингувальників із застосуванням сили до демонстрантів, в результаті чого кілька громадян отримали тілесні ушкодження", - йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

За даними слідства, через недбалість, створену міліціонерами, безперешкодно зайшли близько 100 так званих "тітушок", які побили мітингувальників, завдали тілесних ушкоджень представникам ЗМІ і розбили камери операторам кількох телеканалів.

20 січня 2015 р обвинувальний акт щодо О.Гапури було направлено до суду. 30 січня 2016 року суддя Червонозаводського райсуду Харкова Денис Чудовський, який слухав справу, був звільнений указом президента України Петра Порошенка за неправові рішення щодо активістів Революції Гідності. Новим суддею у справі було призначено Віктора Єжова, колишнього суддю Кіровського райсуду м.Макіївка Донецької області, який в квітні 2015 указом президента був переведений в Червонозаводський райсуд Харкова,як пише Інтерфакс Україна.
 

comments powered by HyperComments