Будинок «Слово» став архітектурною резиденцією для молодих митців

Четвер, 18 серпня 2016, 20:45
На базі будинку «Слово» була створена архітектурно-соціальна резиденція, яка об’єднала 60 митців з Галичини та Слобожанщини.
Будинок «Слово» став архітектурною резиденцією для молодих митців

Проект «Громадський простір будинку «Слово»: create vita» став частиною одного великого мистецького проекту «ПогранКульт: ГаліціяКульт», який об’єднав архітекторів, урбаністів і соціологів з Харкова та Львова. Всі вони працюватимуть у межах шести мистецьких резиденцій і 5 жовтня представлять свої здобутки під час масштабного форуму.

«На початку жовтня у вашому місті буде відбуватися великий культурний форум «ГаліціяКульт», який представить найширшу палітру культури, мистецтва, історії, соціології території, яка називається «Галичина», – розповіла кураторка Ірина Магдиш, – і в рамках цього великого проекту є таке прив’ю: вже два місяці в Харкові працюють шість мистецьких резиденцій, на яких представники дуже різних культурних сфер – і кіно, і архітектури, і графіки, і малярства, і анімації – працюють над різними проектами».

Головна мета молодих архітекторів полягає у створенні публічного простору навколо харківського будинку «Слово», який тісно пов’язаний з історією українського «Розстріляного відродження». А також відродити історії про його видатних мешканців, не нагнітаючи при цьому зайвого драматизму. Щодо самого проекту «ПогранКульт: ГаліціяКульт», то він у свою чергу має розвінчати міфи, що стосуються цих областей та дати імпульс для розвитку регіонального мистецтва.

comments powered by HyperComments