У «Колі спілкування». ЄрміловЦентр готує новий мистецький проект

П'ятниця, 19 серпня 2016, 08:03
У галереї сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» вже повним ходом йде підготовка до художньої виставки, яку харків’яни можуть побачити до Дня міста.
У «Колі спілкування». ЄрміловЦентр готує новий мистецький проект

У творчій резиденції «Коло спілкування» працюють над своїми творами харківські та львівські митці, чиї роботи згодом будуть представлені на художній виставці. Вона свого часу виникла з одного великого проекту – «ПогранКульт: ГаліціяКульт», який об’єднав 60 митців з Галичини та Слобожанщини.

«Цього року запросили до резиденції вже декілька художників – харків’ян та львів’ян – перед форумом, який пройде в жовтні, – розповіла кураторка Наталія Іванова, – нам сподобалась ідея, що художники будуть спілкуватись один з одним і безпосередньо в цьому просторі створювати щось з нуля. Коли вони сюди прийшли, то ще не були знайомі один з одним... Я люблю монтаж та процес створення виставки. Адже це період, коли зароджуються певні ідеї».  

Вона зазначила, що в процесі спілкування між митцями повинна народитись певна загальна ідея, яку вони згодом відтворлять в просторі центру. І взагалі, за задумом кураторів, резиденція «Коло спілкування» має інтегрувати галицьких художників в харківське мистецьке середовище та познайомити їх зі знаковими культурними діячами.  

«Я роблю форми для інсталяції, – зазначила Оксана Солоп, – от роботи, які майже готові. У нас дуже хороша команда. Хороші художники, які дуже серйозно підходять до справи. Ми кожен день відкриваємо щось нове. В процесі спілкування, знайомства. З’являються нові ідеї та думки».

«Проект називається «Проникнення», – розповіла Тереза Барабаш, – він складається з чотирьох пластин, які пронизані дірками. Через них будуть плестися шовкові коси. Ці металеві пластини – це символ нашарування якихось інформаційних моментів, культурних, політичних, історичних. А ці коси, які пронизують металеву непробивну пластину – це проникнення поколінь».

«Відкриття призначене на 23 серпня, на день нашого міста, – нагадала Наталія Іванова, – це такий подарунок від харківських і львівських митців нашому місту».

comments powered by HyperComments