Під час перевірки онкодиспансеру була виявлена низка порушень

Понеділок, 22 серпня 2016, 14:02
Після звільнення директора Харківського онкологічного диспансеру була виявлена низка порушень у роботі закладу – використання грошей не за призначенням, бездіяльність внутрішньої системи контролю та недотримання санітарно-гігієнічних норм.
Під час перевірки онкодиспансеру була виявлена низка порушень

«І під час проведення інвентаризації була виявлена низка порушень на всіх рівнях господарської діяльності, – розповіла Ірина Місюра, виконуюча обов'язки директора онкоцентру, – у тому числі в сфері бюджетного законодавства. Стало зрозуміло, що бюджетні гроші витрачалися неефективно. Одночасно мною був помічений факт звільнення співробітників за власним бажанням. Проаналізувавши цю ситуацію, я зрозуміла, у чому причина. Виявилось, що люди, які звикли працювати по-своєму, не хотіли це робити в межах закону».

Представники онкологічного диспансеру були змушені звернутися за юридичною допомогою. Під час проведення відповідної перевірки було виявлено, що бюджетні кошти використовувалися незаконним чином. Наприклад, під час аналізу тендерних процедур спеціалісти нарахували збитків на 120 000 гривень. За цим випадком вони звернулися до слідчих органів та Антимонопольного комітету задля проведення розслідування.

Чимало претензій залишилось і до дотримання санітарно-гігієнічних норм. Наприклад, в морзі з 2009 року не проводилось жодних ремонтних робіт. Хоча за цим мали слідкувати директор та головний лікар онкоцентру. «Коли ми прийшли, то побачили, що там ні вікон, ні дверей, ні витяжок, – зазначив Сергій Гладкоскок, директор юридичної інвестиційно-консалтингової компанії «Оберіг-Україна», – а морг знаходиться в адміністративному приміщенні на першому поверсі у двох кімнатках 32 на 24 м. кв».

Також значною проблемою для диспансеру стали так звані «мертві душі» – люди, які формально працювали в закладі, отримували зарплатню, проходили практику та інтернатуру, писали дисертації – але їх ніхто не бачив.

Крім цього, залишилось чимало претензій безпосередньо до колишнього директора. «Прибутки родини директора цього комунального закладу склали 25 мільйонів гривень, – розповів Сергій Гладкоскок, – і погляньте на територію комунального закладу – там немає ремонту. Там машина, що перевозить продукти харчування – це звичайний трактор з непокритим кузовом. Ще цікаво те, що розкрадання були на всіх рівнях».

Ірина Місюра розповіла, що на даний момент ситуація в онкоцентрі покращилась. Тепер, за її словами, всі ліки надходять безпосередньо до пацієнтів, а вся господарська діяльність поставлена під контроль. Крім того, була зупинена практика поборів з пацієнтів.

comments powered by HyperComments