Харків буде дружити з Польщею: Кернес підписав Меморандум з містом Ченстохова

Тетяна Зарубіна  |  Вівторок, 23 серпня 2016, 14:01
У День міста, 23 серпня, Геннадій Кернес підписав Меморандум про співпрацю з містом Ченхостово.
Харків буде дружити з Польщею: Кернес підписав Меморандум з  містом Ченстохова

У малому залі Міської ради відбувся урочистий прийом від імені міського голови Геннадія Кернеса з нагоди святкування Дня міста Харкова. У рамках прийому  відбулося підписання Меморандуму про співробітництво у галузі туризму між містами Харковом та Ченстоховою (Польща)

У прийомі взяли участь представники міст -побратимів Харкова з Литви, Латвії, Грузії, Турції, Арменії, США та інших країн. Мер литовського міста Каунас у своїй промові зазначив, що сьогодні ввечері мерія загориться кольорами українськогь прапору - на знак поваги до України та свята її незалежності.

Представниця американського міста Цинцинатті Енн Мюррей подякувала владі Харкова за можливість бути присутньою вранці на урочистому покладанні квітів на честь Дня міста.

Мер  Харкова зазначив,що сподівається на подальшу співпрацю: «Це велика честь для нас. Ми сьогодні ремонтуємо дороги, проводимо реконструкцію площі, почали реконструкцію зоопарку. Маю надію,  що наші контакти триватимуть і в культурному, і в гуманітарному, і в економічному сегментах, а перш за все у туризмі. Це дуже важливо»,- сказав Геннадій Кернес.

Мер міста Ченстохова  Кшиштоф Матияшчик теж задоволений поглибленою співпрацею: « Ми підтримуємо спільні європейські ідеали,  та завжди  готові до співпраці з таким великим містом, як  Харків. Ми знаємо, що Харків розвивається, а жителі міста прагнуть зберегти своє національне культурне та історичне надбання. Дякуємо Харкову за запрошення»,- подякував мер.

Нагадаємо, сьогодні харків’яни відзначають День міста. У місті відбудеться низка заходів, присвячених святкуванню  чергової річниці.

comments powered by HyperComments