У дитячому садку розлили ртуть: прибиральниця впустила десяток градусників

Середа, 24 серпня 2016, 16:25
Надзвичайна подія сталася у дитячому садку "Теремок" в сел. Ківшарівка біля Куп’янська.
У дитячому садку розлили ртуть: прибиральниця впустила десяток градусників

Як повідомила начальник Куп’янського міського відділу освіти Світлана Пасічник, під час прибирання там було випадково впущено на підлогу ємність, в якій зберігалися ртутні градусники. Близіко десятка градусників розбилося і ртуть розбіглася по підлозі. В одному медичному градуснику знаходиться близько 4 гр. металу.

Ртуть одразу зібрали працівники дитсадка. Викликані рятівники з ДСНС перевірили все довкола місця роливу небезпечного металу. Зроблено заміри повітря у приміщенні.

Після того, як будуть відомі результати замірів, буде вирішено, чи потрібно проводити додаткові заходи з демеркурізації.

Наразі двері в інші приміщення щільно закрито, проводиться постійне провітрювання кімнати, де сталася прикра подія. Перед дверима кімнати покладено ганчірку, змочену розчином хлорного вапна. Прийнято рішення про заміну частини ліноліуму, щоб уникнути неприємностей.

Дітей на час цієї події в садку не було. А у групу де сталося лихо, діти, як і планувалося раніше, почнуть ходити лише після першого вересня. До того часу всі заходи безпеки буде виконано, пише "Наш рідний Куп'янськ".

comments powered by HyperComments