Соціальні послуги стануть більш "прозорими"

П'ятниця, 26 серпня 2016, 08:55
У Харкові відкриються два центри Надання соціальних послуг «Прозорий офіс»
Соціальні послуги стануть більш "прозорими"

Офіси відкриють в райадміністраціях, де вже працюють центри надання адміністративних послуг, і там можна буде отримати послуги Пенсійного фонду, а також управління праці та соціального захисту. Підготовчі роботи вже розпочалися, і сьогодні, 25 серпня, з ними ознайомився міністр соціальної політики України Андрій Рева.

За його словами, в травні керівники п'яти українських міст - Харкова, Одеси, Львова, Дніпропетровська та Києва - ознайомилися з роботою вінницького «Прозорого офісу». Тоді ж міністерство отримало від усіх них підтвердження, що проект впроваджуватиметься в цих регіонах.

«На сьогодні Харків - лідер. Роботи також ідуть у Києві. Люди повинні отримувати адресну допомогу, субсидії, послуги Пенсійного фонду максимально швидко з можливістю попереднього електронного запису, подачі документів в електронному вигляді. Наша мета - 12 хвилин на надання послуги і не більше півгодини на очікування. Протягом трьох-п'яти років ми плануємо відкрити офіси в усіх містах, пізніше - в районних центрах », - зазначив Андрій Рева.

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов повідомив, що «прозорі офіси» в Київському і Шевченківському районах повинні почати роботу з початку наступного року. Устаткування для них надасть Світовий банк за домовленістю з українським урядом. Перший віце-мер підкреслив, що зовсім скоро харків'яни зможуть отримати весь комплекс послуг в одному місці в максимально комфортних умовах.

При облаштуванні «прозорих офісів», крім нових технологій, які прискорять процес роботи, увагу буде приділено зручності приміщень. Там працюватимуть фронт- і бек-офіси, за необхідності - дві стійки адміністратора для прийому громадян, комфортні зали очікування, ліфти для людей із обмеженими можливостями. У планах Адміністрації Шевченківського району - обладнати дитячу кімнату.

comments powered by HyperComments