Переселенців чекають у Золочеві

Неділя, 28 серпня 2016, 17:22
В районі для них активно готують житло
Переселенців чекають у Золочеві

Колишнє приміщення неврологічного відділення Золочівської ЦРЛ буде переобладнано під гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб: майже двісті чоловік з Донеччини та Луганщини два роки тому зупинилися в Золочівському районі. Будівництво почалося 26 серпня, як тільки були оформлені всі дозвільні документи. На місці побував Віктор Коваленко, перший заступник голови обласної ради.

Реконструкція проходитиме за сприяння Українського фонду соціальних інвестицій. Загальна вартість проекту - 5,1 млн.грн.

З 27 районів Харківщини фонд відібрав 7, де будуть реалізовуватися подібні проекти. За словами керівництва району, за темпами підготовчих робіт Золочівщина в трійці лідерів.

Звертаючись до жителів району, які зібралися біля лікарні, Коваленко зазначив:

"Сьогодні вкрай важливо, щоб громада активізувалася і брала участь в різних проектах і грантах. Завдяки Українському фонду соціальних інвестицій, в Золочеві з'явиться житло для переселенців. Крім того, фонд планує направити більше 3 млн.грн. На впровадження в гімназії енергозберігаючих технологій. І що дуже важливо - близько 18 млн.грн. на реконструкцію лікарні. Тому, Золочівської лікарні бути. в цілому в минулому році нам вдалося залучити в Золочівський район 17 млн.грн., в цьому році - вже 40 млн.грн. "

comments powered by HyperComments