Харківську поліцію знову реформують - тепер за допомогою копів зі Швеції і Данії

Середа, 31 серпня 2016, 15:30
МВС і ЄС запустять новий проект з реформування поліції. У числі пілотних майданчиків - Київ, Львів і Харків. Про це повідомили в прес-службі Національної поліції України. На проект буде виділено близько 6 млн.євро.
Харківську поліцію знову реформують - тепер за допомогою копів зі Швеції і Данії

За словами голови Консультативної місії ЄС Кястутіса Ланчінскаса, в рамках проекту будуть розвивати взаємодію поліції з суспільством і забезпечення нею громадського порядку. Спільна програма є логічним продовженням і поглибленням процесів реформування нової поліції. Реалізувати її допоможуть поліцейські зі Швеції і Данії.

Як зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, успішна реалізація проекту забезпечить більш ефективну роботу поліції, населення стане більше довіряти їй. У пілотних регіонах реформують кримінальну поліцію і систему ізоляторів тимчасового утримання злочинців. Планується створити спеціальний поліцейський загін, діяльність якого буде базуватися на принципі деескалації напруги під час масових заходів. "Це буде новий немілітаризований поліцейський підрозділ для забезпечення громадського порядку", - зазначив Аваков.

За його словами, при цьому будуть враховані успішний досвід шведських колег, які здійснюють оцінку ризиків проведення переговорів за допомогою так званої "діалогової поліції", і тільки після цього пропорційно застосовують силу.

Як повідомили представники Консультативної місії ЄС, вони провели оцінку потреб в пілотних регіонах та визначили, яка допомога ще потрібна. У свою чергу, поліція повинна забезпечити сформованість своєї структури і професійну готовність. "Ми добре знаємо реалії України і розуміємо, що неможливо повністю ввести "скандинавську" систему. Ми сподіваємося разом з вами зробити загальну модель, покладаючись на досвід європейських країн", - відзначили європейські партнери.

comments powered by HyperComments