Харківських школярів годуватимуть на 9 гривень в день

Тетяна Зарубіна  |  Четвер, 1 вересня 2016, 17:05
Продукти будуть закуповувати через систему Прозорро.
Харківських школярів годуватимуть на 9 гривень в день

 Як розповіла директор департаменту освіти Ольга Деменко, школярі молодших класів харчуватимуться безкоштовно - міська рада виділила 65 млн. гривень на сніданки для учнів 1-4 класів, за кошторисом це 9 гривень в день на один сніданок. Це ініціатива міста - законодавством України не передбачені субвенції на харчування школярів, тому необхідні гроші виділили з міського бюджету.

«Таким чином, сьогодні стартував навчальний процес, і ми почали надавати харчування для 48 тис. дітей на суму 9 грн. на день на одну дитину. Крім того, першокласники також продовжують отримувати безкоштовне молоко. Впевнена, що місто підтримає цю ініціативу і наступного календарного року, оскільки від цього харчування залежить здоров'я дітей, а, відповідно, і успіхи в навчанні найменших школярів», - зазначила Ольга Деменко.

Вона також повідомила, що місто продовжує фінансувати і безкоштовні обіди (на суму 12 грн. на день) для дітей пільгових категорій, які навчаються в 5-11 класах. Таких на весь Харків близько тисячі осіб.

Закупівлі будуть проводитися за допомогою системи Прозорро, що дасть можливість контролювати якість постачання харчування. За словами Деменко, всі школи повністю готові до переходу на цю систему.

comments powered by HyperComments