Харківські вчені винайшли унікальний прилад очищення води

Четвер, 1 вересня 2016, 17:25
НТК "Інститут монокристалів" (Харків) НАНУ на основі інноваційної технології створив прилад, що дозволяє очищати воду від радіаційних речовин.
Харківські вчені винайшли унікальний прилад очищення води

Про це повідомив журналістам голова ради директорів НТК Володимир Семиноженко. За його словами, основа приладу - радіоселектівние сорбенти, передає SQ.

Як розповів Семиноженко, в НТК постійно працюють над освоєнням нових ринків, розробляючи нові технології. "Зараз людей цікавить тільки хімічна і фізична чистота води, а про радіоактивну замислюються мало. Тому проблема монетизації отриманого нами результату в тому, що поки немає затребуваності його на ринку. Але в майбутньому, можливо, будуть потрібні і такі специфічні фільтри, як створений в НТК ", - підкреслив Семиноженко.

Він зазначив, що Інститут монокристалів націлений на створення реальних, конкурентних на ринку товарів і послуг. "Неможливо створити новий матеріал і випускати його все життя. Ось ми і не зупиняємося на досягнутому. Питання стоїть так: або ми є в світі, або нас немає. Адже інститут вже давно живе у відкритому світовому ринку, зокрема, стандарти ЄС освоєні років 20 назад", - повідомив голова ради директорів інституту.

comments powered by HyperComments