Школа №124 отримає ще одне інватаксі

П'ятниця, 2 вересня 2016, 15:15
Діти з обмеженими можливостями, які навчаються в харківській школі №124, зможуть користуватися ще одним спеціальним автомобілем «Інватаксі».
Школа №124 отримає ще одне інватаксі

Про це 2 вересня на відкритті багатофункціонального спорткомплексу в школі №124 повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

«Всім без винятку дітям повинно бути зручно і комфортно добиратися до школи. Сьогодні до нас звернулася директор навчального закладу і повідомила, що школа потребує інватаксі, і ми посприяємо тому, щоб авто у них було», - пообіцяв перший віце-мер.

Директор школи Валентина Київська повідомила, що зараз у них навчаються 17 дітей з обмеженими можливостями, 13 з яких хворі на дитячий церебральний параліч, семеро дітей переміщаються на інвалідних візках. Інватаксі, яке надає управління праці та соціального захисту міськради, вже не може охопити всіх школярів, які його потребують.

«У цьому році до нас прийшли ще чотири першокласники на інвалідних візках. Їх теж потрібно забирати і відвозити з дому до школи. Також нам потрібні асистенти вчителів, які будуть допомагати нашим дітям», - повідомила Валентина Київська.

Нагадаємо, що в місті існує служба «Інватаксі», послугами якої можуть користуватися всі інваліди-колясочники. Перевезення здійснюються на спеціалізованих мікроавтобусах, обладнаних підйомниками. Послуга працює за принципом звичайного таксі: від під'їзду будинку до місця призначення. Доставка здійснюється по місту в різні соціальні, медичні, адміністративні та культурні установи (поліклініки, райвиконкоми, територіальні центри, вокзали, кінотеатри, музеї, магазини, парки та інші). Послуга надається безкоштовно і фінансується з коштів міського бюджету, повідомляє прес-служба міськради.

comments powered by HyperComments