БотанФест. Як екологи привертали увагу до проблем Ботанічного саду

Неділя, 4 вересня 2016, 22:15
У Саржиному яру пройшов Екологічний фестиваль, який мав на меті донести ідею дбайливого ставлення до навколишнього середовища.
БотанФест. Як екологи привертали увагу до проблем Ботанічного саду

Захід був організований громадськими організаціями «Зелений фронт» та «Друг природи», до яких приєдналися волонтери та студенти харківських вишів. Так вони хотіли звернути увагу на той факт, що Ботанічний сад Харківського університету є унікальним місцем. Проте не всі мешканні міста здогадуються, яку наукову, історичну та природоохоронну цінність має ця територія. І як результат, тут можна побачити понівечені рослини та гори сміття, які часом залишають після себе відпочивальники. 

«А приходить місцеве населення – рубає, б’є, спалює все що завгодно, – розповів Олег Перегон, голова координаційної ради ГО «Зелений фронт». – Люди не розуміють цінності Ботанічного саду. І щоб вони її таки зрозуміли, ми та ще декілька організацій влаштували цей фестиваль. Він перший, але ми плануємо продовжити. Художники та музиканти звертають увагу на те, що Ботанічний сад – це велика цінність, що його потрібно берегти, ним потрібно пишатися. Це не просто дерева, які можна порубати. Це результат великої роботи, великої людської думки. Його потрібно зберегти для майбутніх поколінь. Ботанічні сади – це окраса всієї планети. Адже є види рослин, які збереглися тільки в ботанічних садах. В природі вони більше не існують».

Екологічний фестиваль був розрахований для всієї родини. До уваги відвідувачів – ботанічний квест, який дав їм можливість познайомитися з колекцією саду, заняття з йоги, різноманітні майстер-класи, де вони вчилися виготовляти фігурки з глини чи плести вінки з сухих трав. Паралельно з цим можна було подивитися на виставку робіт фотохудожника Володимира Оглобліна та послухати виступи харківських музикантів.  

comments powered by HyperComments