Харків'янам доведеться платити за балконні прибудови

Вівторок, 6 вересня 2016, 16:59
Харків'янам, які узаконили прибудову до своєї квартири на першому поверсі, платити податок за користування землею не потрібно. Але тут є великий підступ.
Харків'янам доведеться платити за балконні прибудови

Як повідомив радник Харківського міського голови з питань земельних відносин Павло Пивоваров, в мерію часто звертаються харків'яни з питанням: чи потрібно платити податок на землю, якщо є узаконена прибудова до квартири, розташованої на першому поверсі? Спеціалісти отримали роз'яснення Мінрегіонбуду: прибудовані балкони є частиною приміщення, тому оформляти земельні ділянки для них не потрібно. Відповідно, не потрібно і платити податок на землю.

Однак це стосується тільки фізичних осіб, які спорудили прибудови до своїх квартир. Там, де є комерційне використання, тобто прибудову зробили аптеки, магазини, перукарні або стоматології – зайнята ними земля підлягає оподаткуванню.

Цю інформацію підтвердили в ГУ ДФС Харківської області, при цьому уточнивши: оскільки узаконені прибудови є частиною житлового приміщення, додаткові квадратні метри будуть враховуватися при розрахунку податку на нерухомість.

comments powered by HyperComments