У харківському зоопарку з'явився ментор

П'ятниця, 9 вересня 2016, 09:17
На кшталт гоголівського літературного героя: «Як ревізор? Як ревізор?»...
У харківському зоопарку з'явився ментор

Тільки на відміну від «інкогніто із Петербурга», цей приїхав з Амерсфортского зоопарку, що в Голландії. Та і не ревізор він зовсім. А ментор – «учитель, наставник, вихователь», як тлумачить словник.

Інспектор-консультант ЄАЗА (Європейської Асоціації зоопарків і акваріумів) з питань поліпшення роботи і досягнення зоопарками стандартів ЄАЗА Маріо Хойдемакер відвідав Харківський зоопарк уже вдруге цього року. Інспектор Маріо ознайомився з детальним майстер-планом реконструкції зоопарку.

Окрім огляду території зоосаду пан Маріо Гойдемакер провів зустріч з провідними фахівцями-зоологами, супроводжуючи свій виступ детальним фотозвітом, розповів про роботу голландських кіперів (доглядачів за тваринами), про умови проживання того чи іншого виду тварин, відповів на численні запитання. Також він ознайомився з планом масштабної реконструкції і відзначив: Харківський зоопарк може стати кращим в Україні.

Наразі в зоопарку реконструюється вхідна група, будується новий мавпятник, прокладаються комунікації. Роботи триватимуть й узимку. Реконструкцію зоопарку планується провести протягом двох років.

«Ми хочемо при реконструкції зоопарку реалізувати всі найновіші і передові технології, аби Харківський зоопарк увійшов до європейської асоціації і міг, зокрема, отримувати нових тварин. Наш консультант, представник EAZA, ознайомився з концепцією нового зоопарку і високо оцінив наш майстер-план. Тобто, ми йдемо правильним шляхом», – зробив висновок перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, з яким інспектор Маріо також зустрівся.

Майстер-план реконструкції Харківського зоопарку буде представлений на конференції Європейської асоціації зоопарків та акваріумів, яка в цьому році буде проходити в самому серці Белфаста (Північна Ірландія), Уотерфронт Холі, з 20 по 24 вересня.

comments powered by HyperComments