У харківському дитсадку планують відкрити експериментальний майданчик

Субота, 10 вересня 2016, 15:36
У дитсадку №323, що знаходиться на вулиці Академіка Ляпунова в центрі Харкова, 15 вересня відкриється багатофункціональний майданчик, де малюків привчатимуть до спорту мало не з пелюшок.
У харківському дитсадку планують відкрити експериментальний майданчик

Спортивний майданчик в дитячому саду – один з пілотних проектів управління фізкультури і спорту Харківської міськради. Це буде відкритий універсальний майданчик зі штучним покриттям, на якому діти зможуть кататися на велосипедах і роликах, займатися спортивною ходьбою, фізкультурою, бігати крос. Тут будуть маленькі баскетбольний та волейбольний майданчики, різні спортивні перекриття і стіни, де діти зможуть розвивати силу і спритність.

«Ми хочемо показати, що фізичною культурою і спортом можна починати займатися ще в садку, – говорить начальник управління фізкультури і спорту Костянтин Курашов. – Приходячи до школи, дитина повинна розуміти, що таке урок фізкультури і фізичне навантаження, а в садках цей момент упущений».

Окрім того діти зможуть вивчати правила дорожнього руху: будуть розкреслені пішохідні переходи, встановлені дорожні знаки і крихітні світлофори. За словами Костянтина Курашова, якщо ця ідея отримає схвалення, управління фізкультури і спорту вже в наступному році обладнає такими майданчиками хоча б по одному дитячому садку в кожному районі Харкова.

comments powered by HyperComments