Майбутні офіцери-гвардійці присягнули на Меморіалі Слави

Субота, 10 вересня 2016, 16:55
В Національній академії Національної гвардії України 10 вересня курсанти вишу склали присягу на вірність народу України. Церемонія пройшла традиційно – на Меморіалі Слави.
Майбутні офіцери-гвардійці присягнули на Меморіалі Слави

Цього року прийняли присягу 134 курсанти. В цілому разом з військовослужбовцями, які вже служили у військах на  першому курсі навчатимуться 283 курсанти. Серед першокурсників 30 учасники бойових дій, 34 вихованці військових ліцеїв, шість представників військових династій, сім кандидатів в майстри спорту. Також одягти погони військових правоохоронців зважились 20 дівчат.

Протягом  чотирьох років хлопці та дівчата будуть опановувати військову справу офіцера Національної гвардії України за різними спеціальностями на чотирьох факультетах.

Нацгвардійці вшанували пам’ять військовослужбовців, які загинули, захичаючи мир, спокій, суверенітет та територіальну цілісність України хвилиною мовчання та покладанням квітів до вічного вогню. Пастирське благословення та освячення провів отець Артемій настоятель військового храму Андрія Первозванного Слобожанської бригади.

Музичне привітання прозвучало у виконанні солістки оркестру Академії почесного діяча мистецтв Ольги Полежаки.

comments powered by HyperComments