Харківські комунальники навчилися боротися з амброзією

Вівторок, 13 вересня 2016, 16:36
У Харкові взяли на озброєння новий препарат, що повністю знищує амброзію.
Харківські комунальники навчилися боротися з амброзією

Як повідомив заступник директора СКП «Харківзеленбуд» Андрій Дронь, запорізькі вчені розробили засіб, який мав покращувати якість ґрунтів. Як виявилося, побічним ефектом дії цього препарату став його згубний вплив на амброзію.

«При обробці рослини листя опускається практично відразу, насіння потім теж гине. При цьому на навколишнє середовище, живі організми, комах препарат не впливає. Він зроблений на основі натуральних мінеральних розчинів і екстрактів рослинного і органічного походження, хімії в ньому немає, а при попаданні в ґрунт він його тільки покращує», - розповів Андрій Дронь.

За його словами, на початку серпня в сосновому бору біля ТРЦ «Караван» на Салтівці була зроблена пробна обробка амброзії. Сьогодні комунальники перевірили це місце і побачили, що рослини повністю загинули разом із кореневою системою. Оброблена на початку вересня амброзія теж сильно зів'яла.

Тепер комунальники мають намір обробити новим препаратом всі місця в парках і скверах міста, де є ця рослина.

Як повідомив директор Департаменту комунального господарства Олексій Богач, наступного року планується почати обробку амброзії новим препаратом вже навесні.

«Як відомо, ця рослина - сильний алерген, і багато городян страждають від неї. Оскільки у нас тепер з'явився ефективний засіб для боротьби з амброзією, навесні наступного року ми почнемо її знищення, не давши їй розростися. Це великі площі, але боротися з проблемою стало набагато простіше», - зазначив Олексій Богач.

comments powered by HyperComments