В Харкові буде вулиця імені Василя Стуса

Вівторок, 13 вересня 2016, 19:25
Вулиця, названа на честь видатного українського поета, з'явиться на Салтівці.
В Харкові буде вулиця імені Василя Стуса

Дати ім'я Василя Стуса планують нинішній вулиці Механізаторській.

Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 13 вересня, на засіданні міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища, повідомили в мерії.

Як зазначив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, остаточне рішення про перейменування вулиці буде приймати сесія міської ради, яка відбудеться завтра, 14 вересня.

Потреба в перейменуванні вулиці виникла внаслідок того, що її назва втратила свою актуальність. Вулиця виникла на початку 1950-х років як шлях до дослідної бази Харківського інституту механізації сільського господарства.

Нову назву вулиці вибрано в зв'язку з тим, що низка громадських організацій і творчих спілок неодноразово піднімали питання про увічнення імені українського поета, громадського діяча і Героя України Василя Стуса в назві топонімів Харкова.

Також топонімічна комісія прийняла рішення про перейменування вулиці Поздовжньої в Немишлянському районі. Це пов'язано з тим, що в Харкові вже є вулиця з такою ж назвою – у Шевченківському районі міста. Вулиця носитиме назву Прирічкова, оскільки до неї прилягає 3-й Прирічковий провулок. Проект рішення з перейменування цієї вулиці теж буде винесено на розгляд сесії міської ради.

comments powered by HyperComments