Харківщина готова до зими на 85% - Ю.Світлична

Середа, 14 вересня 2016, 17:45
Готовність об'єктів ЖКГ та соцсфери до опалювального сезону обговорили 14 вересня в ході засідання колегії Харківської облдержадміністрації.
Харківщина готова до зими на 85% - Ю.Світлична

«Харківська область розпочала підготовку до зими заздалегідь. Вже в квітні було створено обласний штаб, його виїзні засідання пройшли в кожному з районів та міст обласного значення, - зазначила керівник області Юлія Світлична. - На сьогодні готовність області до зими - 80-85%. Безумовно, є ще моменти, які потрібно підтягнути, але у нас є час - як мінімум, місяць для вирішення цих питань».

Дані про рівень підготовки до зими окремих сфер області в ході колегії озвучив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко. За його інформацією, житловий фонд області готовий до опалювального сезону на 86,3%.

«Комплексно підготовлено 12 652 житлові будинки, або 86,3% від загальної кількості. Підписані паспорти готовності на 8 040 житлових будинків (54,8%)», - повідомив Євгеній Шахненко.

Він зазначив, що повністю підготовлений до зими житловий фонд у Балаклійському, Близнюківському, Дворічанському, Куп'янському, Первомайському районах, а також в містах Люботин і Первомайський. Відстають за темпами підготовки Нововодолазький район і місто Ізюм.

На 84,5%, за оцінками фахівців, готове до зими теплове господарство області. У регіоні працюватимуть 786 котелень. Акти готовності до роботи від Держенергонагляду отримали вже 6 теплопостачальних підприємств, ще на 10 триває робота інспекторів.

«До опалювального сезону також підготовлено 2084,1 км теплових мереж (80,2% від загальної кількості), 267 центральних теплових пунктів (86,7%). Замінено 9,78 км теплових мереж у двотрубному обчисленні із запланованих 9,89 км (98,9%)», - навів дані Євгеній Шахненко.

За його інформацією, на котельнях області вже створено запас вугілля - 3800 тонн (80% від плану).

Заступник голови ХОДА зазначив, що проблемною на сьогодні залишається ситуація у двох населених пунктах області - смт Приколотне Великобурлуцького району та смт Кочеток Чугуївського району. У першому багатоквартирні будинки та дитячий садок, які раніше опалювала котельня ТОВ «Приколотянський олійноекстраційний завод», цього року підключили до системи газопостачання (котельня розірвала договір зі своїми абонентами в односторонньому порядку). Роботи з монтажу системи газопостачання вже завершені, але із затримкою йде переобладнання внутрішньобудинкових систем газопостачання. У смт Кочеток місцеве ТОВ «Котельні лікарняного комплексу» відмовилося експлуатувати котельню по вул. Чугуївській, 78, яка забезпечує теплом 25 житлових будинків і дитячий садок. Котельню передали обласному КП «Дирекція розвитку інфраструктури території», роботи з її підготовки до сезону тривають.

«Хочу підкреслити, що глави райдержадміністрацій несуть особисту відповідальність за завершення всіх необхідних підготовчих робіт до початку опалювального сезону», - заявив Євгеній Шахненко.

Юлія Світлична, у свою чергу, підкреслила, що проблеми, які виникають у господарській діяльності окремих підприємств, не повинні позначитися на якості надання послуг населенню.

«Знаходьте взаєморозуміння між собою для того, щоб жителі, які справно платять за комунальні послуги, не страждали від ваших непорозумінь, і щоб обласна адміністрація та правоохоронні органи не включалися в розбирання ваших приватних суперечок», - зазначила в.о. голови ХОДА.

Вона повідомила, що всі проблемні питання, що були озвучені в ході колегії, взяті на контроль керівництвом області.

«У цілому оцінюю ситуацію з підготовки до зими в Харківській області як стабільну та планову. Місто Харків готове повністю, окремі райони також вже готові на 100%», - підбила підсумки Юлія Світлична.

comments powered by HyperComments