Активісти підозрюють місцеве підприємство у поставці підшипників до ДНР

Юлія Гуш  |  Середа, 14 вересня 2016, 23:02
Громадські активісти вважають, що торговий дім «Галпідшипник» постачає деталі для військової техніки до окупованих територій.
Активісти підозрюють місцеве підприємство у поставці підшипників до ДНР

Про це вони розповіли під час своєї прес-конференції напередодні пікету, який відбудеться 15 вересня об 11.00 напроти приміщення Донецького суду. Там вони планують висловити свій протест проти судових чиновників і працівників прокуратури, які розвалюють справу стосовно торгового дому «Галпідшипник». Дане підприємство, як зазначають активісти, поставляє деталі для військової техніки на тимчасово окуповану територію Донбасу.

«Ми будемо пікетувати, – розповів Максим Копилов, керівник Спілки ветеранів добровольчих батальйонів «Військова честь», – і всі, хто воював, зі мною погодяться. Вони ніколи не підуть всупереч совісті. Ніколи не підуть на те, щоб харківський завод, що знаходиться на території України, буде поставляти підшипники для ворожих БТР та БМП».

За словами активістів, продавати ворогу деталі для військової техніки у той час, коли у країні війна – це зрада і саботаж. За цим фактом буде проведене розслідування, яке висвітлить ситуацію, що склалася на підприємстві «Галпідшипник». Активісти вже зробили звернення до правоохоронних органів щодо даного випадку. Також вони розповіли, що Геращенко подав заявку до СБУ по цій справі. Вже була отримана письмова відповідь, в якій даному підприємству була оголошена підозра у вчиненні злочину.

«Я хочу сказати, що боротьба триває, – підкреслив Ярослав Марченко, керівник Союзу спортивних уболівальників «Харків'яни», – і конкретно цей випадок – він просто блюзнірський. Це допомога ворогу, саботаж. У військовий час. Я навіть і не знаю, що робити. Тому слідчі органи, суд разом з СБУ повинні об’єктивно розібратися в цій ситуації. А ми їм допоможемо. Невідворотність покарання ще ніхто не відміняв. Якщо факти підтвердяться».

comments powered by HyperComments