Стратегію розвитку міста Харкова до 2020 року затвердять у листопаді

П'ятниця, 16 вересня 2016, 17:59
16 вересня під час Міжнародного форуму «Харків - стратегія успіху» відбулася презентація проекту Стратегії розвитку міста Харкова до 2020 року.
Стратегію розвитку міста Харкова до 2020 року затвердять у листопаді

Як зазначив заступник Харківського міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв, до розробки проекту стратегії було залучене широке коло громадських організацій і громадян, експертного та наукового співтовариства, що допомогло виявити проблеми і сформулювати методи реалізації очікувань і запитів харків'ян.

«Особливість стратегії полягає в тому, що ми орієнтувалися на світові та європейські тенденції розміщення продуктивних сил і найбільш передові концепції розвитку міст майбутнього», - підкреслив Михайло Фатєєв.

Під час презентації начальник управління інвестиційного розвитку та іміджевих проектів Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Вікторія Грецька-Миргородська повідомила, що завдання стратегії полягає в тому, щоб при обмежених фінансових ресурсах міста забезпечити його поточну життєдіяльність і створити передумови для залучення додаткових коштів із різних джерел.

«При цьому нам було важливо дізнатися, яким самі харків'яни бачать майбутнє міста, які проблеми необхідно вирішувати в першу чергу. Ми пішли на відкритий діалог з найактивнішою частиною жителів Харкова, провели 11 круглих столів. В результаті були визначені його головні проблеми і точки економічного зростання. За допомогою експертів ми також встановили конкурентні переваги міста і його слабкі сторони. Ще більш складним завданням було визначити джерела фінансування для поставлених цілей», - зазначила Вікторія Грецька-Миргородська.

В даний час, за її словами, значна частина цих джерел практично не задіяна. Це, в першу чергу, фінансові ресурси Державного фонду регіонального розвитку, міжнародна технічна допомога, кредити міжнародних фінансових організацій. Але доступ до цих ресурсів можна отримати при наявності стратегії розвитку і конкретних проектів.

Передбачається, що проект Стратегії розвитку міста Харкова до 2020 року буде винесений на затвердження сесії Харківської міської ради в листопаді.

Також сьогодні під час Міжнародного форуму «Харків - стратегія успіху» відбулося нагородження переможців конкурсу інвестиційних проектів, які теж були внесені до проекту стратегії.

comments powered by HyperComments