Цими вихідними центром Харкова гуляв сам Квітка-Основ'яненко

Понеділок, 19 вересня 2016, 16:29
17 вересня на вулиці Квітки-Основ'яненка в Харкові відбулося символічне відкриття пішохідної туристичної зони в рамках Європейського тижня мобільності.
Цими вихідними центром Харкова гуляв сам Квітка-Основ'яненко

Про це повідомляє KHARKIV Today.

Програма акцій, присвячених мобільності в місті, почалася з символічного відкриття пішохідної туристичної зони в історичному центрі міста.

На початку вулиці Квітки-Основ'яненка сам Григорій Федорович Квітка-Основ'яненко, роль якого зіграв актор одного з харківських театрів, перерізав стрічку, відкривши пішохідну зону - поки що тільки символічно.

Після цього він прогулявся уздовж вулиці, названої його ім'ям, поспілкувався з паркувальником і з поліцейським, несхвально відгукнувся про велику кількість припаркованих «екіпажів» і підтримав ідею зробити вулицю виключно пішохідною. Потім він поклав квіти до пам'ятника собі.

Біля пам'ятника пройшов конкурс на знання життя і творчості письменника, переможці якого отримали контрамарки на спектакль його ж п'єси «Сватання на Гончарівці».

За словами керівника проекту, голови Громадської спілки захисту пішоходів Віктора Козоріза, мета акції - привернути увагу керівництва міста і його жителів до проблеми відсутності в історичному центрі пішохідної зони. На думку активістів, до неї повинні увійти вулиця Квітки-Основ'яненка, верхня частина вулиці Університетської, а також Університетська гірка, Покровський сквер і пішохідна частина площі Конституції.

Подібні зони вже існують у ряді міст країни. Так, в Києві пішоходам віддані дві вулиці (а по вихідним до них додається ще й Хрещатик), у Вінниці і Сумах - по дві, а у Львові - 26 вулиць і площ історичного центру. Пора такій зоні з'явитися і в Харкові, вважають активісти.

«Ця ідея отримала схвальні відгуки фахівців і звичайних харків'ян. Тепер ми розраховуємо на те, що вона буде підтримана і керівництвом Харківської міської ради», - сказав Козоріз.

comments powered by HyperComments