Велодоріжки для проспекту Науки. Як активісти агітували за зміни в інфраструктурі міста

Юлія Гуш  |  Вівторок, 20 вересня 2016, 21:20
Активісти ініціативи «Велодоріжка по проспекту Науки» презентували проект велодоріжок для місцевих жителів.
Велодоріжки для проспекту Науки. Як активісти агітували за зміни в інфраструктурі міста

Активісти розмовляли з місцевими мешканцями та презентувавши новий проект веломаршруту. «Справа в тому, що у нас велосипедистів стає все більше, – розповіла Вікторія Смагіна, президент Харківського велосипедного союзу, – людей, які використовують велосипед як транспорт, також стає все більше. І, напевне, їх могло бути набагато більше на дорогах Харкова, якщо у нас би була безпечна інфраструктура. Тому якщо ми хочемо, щоб наше місто ставало чистішим, кращим, екологічнішим, щоб люди думали про своє здоров’я, нам потрібно створювати умови для того, щоб люди пересаджувалися на велосипеди. І наша ініціатива якраз за це. За те, щоб почати будувати інфраструктуру».

Активісти впевнені, що розбудова нового веломаршруту позитивно вплине на життя місцевих мешканців. І як демонструє світова практика, це робить життя комфортнішим – і велосипедистів, і пішоходів, і автомобілістів. Крім того, це ще позитивно впливає на екологію міста та розвиток місцевого бізнесу.

«Ми розмовляємо з місцевими мешканцями, пояснюємо їм те, як це вплине на їх життя, а також вислуховуємо їх пропозиції та побажання, – зазначив Денис Куклін, – зараз наша акція завершується. В суботу ми брали участь в «Ярмарку проектів», спілкувалися з велосипедистами під час «Велодня». А зараз розмовляли з місцевими мешканцями. Нам ще залишилось завершити цю інженерну розробку. Ми вже опублікували петицію на сайті міськради. Там ми збираємо голоси для того, щоб нас підтримали. І будемо пропонувати вже кінцевий варіант проектів до Департаменту виконавчої влади».

Щодо планів на майбутнє, то настрій у активістів доволі оптимістичний. «На мою думку, влада нас і так не ігнорує, – розповів архітектор Сергій Козлов, – і у нас є ще один привід, який, як я сподіваюсь, буде почутий. Буде хороший результат. А така тенденція буде існувати, поки існують велосипеди. Майбутнє поступово наближається. А там у нас обов’язково будуть велодоріжки».  

comments powered by HyperComments