Комунальники Харкова підготували до зими понад сім тисяч будинків

Середа, 21 вересня 2016, 16:52
7 тисяч 764 житлових будинки комунальної форми власності, ЖК, ЖБК, ОСББ та відомчого житлового фонду Харкова готові до нового опалювального сезону 2016-2017 рр.
Комунальники Харкова підготували до зими понад сім тисяч будинків

Така інформація надійшла з виконавчого комітету Харківської міської ради.

Також до початку нового опалювального сезону в Харкові готові всі установи освіти, охорони здоров'я, соціально-культурної сфери, фізичної культури і спорту.

Працівники КП «Харківські теплові мережі» підготували до зими вісім районних котелень, 236 квартальних і локальних котелень, 295 центральних теплових пунктів та 11 насосних станцій. Гідравлічні випробування були проведені на 1582,6 км магістральних і внутрішньоквартальних теплових мережах. Було перекладено понад 3 км технічно зношених теплових мереж, у тому числі 0,3 км мереж з використанням нової технології - укладанням попередньо ізольованих труб в пінополіуретані. Підприємством проведено енергоефективні заходи, які дозволять економити 2,5 млн грн на рік.

КП «Харківводоканал» підготувало до опалювального сезону 20 водопровідних та 29 каналізаційних насосних станцій. Було перекладено і сановано понад 4 км технічно зношених водопровідних мереж та понад 170 м технічно зношених мереж водовідведення, прочищено - 415 км. Також було відремонтовано технологічне обладнання на очисних спорудах комплексів біологічного очищення «Диканівський» та «Безлюдівський».

Крім того, до початку зими у місті капітально відремонтували 178 тис. кв. м доріг та 850 пог. м трамвайних колій. Проведено поточний ремонт 119 тис. кв. м дорожнього покриття, 14 мостів і шляхопроводів, підготовлені зливоприймальні колодязі. До роботи в осінньо-зимовий період підготовлено 158 одиниць дорожньої техніки, завезено необхідну кількість піску та солі.

comments powered by HyperComments