У Харкові підірвали радіотелевізійний центр (ФОТО, ВІДЕО)

Яша Томський  |  Середа, 21 вересня 2016, 23:17
21 вересня у Харкові група диверсантів підірвала технологічне обладнання Харківського обласного радіотелевізійного передавального центру.
У Харкові підірвали радіотелевізійний центр (ФОТО, ВІДЕО)

На місце надзвичайної події у Лісопарк, де розташована телевежа, негайно прибули силовики. Як з'ясувалося, диверсанти розосередилися і зникли в невідомому напрямку. Силовиам постало завдання, по-перше, локалізувати наслідки вибуху, оглянути місце події із залученням фахівців-вибухотехніків, визначити прикмети умовних диверсантів, а по-друге, що найскладніше, розшукати та затримати диверсантів.

В результаті проведення фільтраційних заходів правоохоронці затримали двох з них.

Ще одного диверсанта, котрий забарикадувався у покинутій будівлі, розстріляли бійці спецпідрозділу СБУ «Альфа».

Все це, однак, був сценарій, за яким Служба безпеки України під егідою центрального координаційного органу боротьби з тероризмом – Антитерористичного центру при СБУ провела протидиверсійні тренування, максимально наближені до реальних умов.

Завданням тренувань було не лише відпрацювати алгоритм дій усіх суб’єктів антитерористичної діяльності в разі виникнення загроз, але й виявлення недоліків у системі заходів з протидії можливій диверсійній діяльності, повідомив керівник прес-центру СБУ в Харківській області Владислав Абдула. У навчаннях взяли участь усі регіональні суб’єкти антитерористичної діяльності: СБУ, поліція, Нацгвардія, ДСНС, ДПС, ЗСУ та курсанти профільних військових вищів Харкова.

 

comments powered by HyperComments