Чого Харківській області чекати від В'єтнаму

Четвер, 22 вересня 2016, 21:01
В'єтнам зацікавлений у співпраці з Харківською областю.
Чого Харківській області чекати від В'єтнаму

22 вересня в.о. голови ХОДА Юлія Світлична провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Соціалістичної Республіки В'єтнам в Україні Нгуєном Мінь Чи.

Керівник області подякувала іноземному гостю за те, що той відгукнувся на запрошення взяти участь у VIII Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», який відбудеться 23 вересня.

«Для нас це позитивний момент, що ви підтримуєте стосунки з Україною і готові розвивати їх з Харківською областю. У нас вже є напрацювання в напрямку співпраці з В'єтнамом, ми ще в 2002 році підписували угоду з провінцією Кханьхоа, однак угода потребує пожвавлення. Ми б хотіли активізувати взаємини в сфері торгівлі, науки, культури, представницькі взаємини. Щоб наші країни мали можливість близької кооперації і виходу на нові ринки для активізації економічних процесів», - зазначила Юлія Світлична.

Керівник області також сказала, що облдержадміністрація готова всебічно сприяти такому співробітництву, а виробничі майданчики регіону будуть досить цікаві В'єтнаму - в тому числі для пошуку нових ринків в Європі.

«Харків - регіон з високим потенціалом в інвестиційній сфері. Наші підприємства виробляють продукцію високої якості, в області велика кількість кваліфікованих кадрів. Безумовно, ми будемо активно співпрацювати в рамках своїх повноважень для того, щоб надати взаємовідносинам практичний характер», - сказала Юлія Світлична.

Надзвичайний і Повноважний Посол Соціалістичної Республіки В'єтнам в Україні Нгуєн Мінь Чи зазначив, що радий можливості знову приїхати до Харкова, акцентувавши увагу на тому, що регіон з кожним роком стає все яскравішим і цікавішим.

«Я повністю згоден, що потрібно пожвавити відносини Харківської області з В'єтнамом, зокрема з провінцією Кханьхоа, і надати їм новий імпульс. Тому я приїхав до вас на зустріч. Ми прагнемо до розвитку відносин з вашим регіоном», - розповів Нгуєн Мінь Чи.

В якості одного з напрямків для пожвавлення відносин між Харківською областю і В'єтнамом пан посол назвав активізацію обміну делегаціями, яка повинна початися вже найближчим часом.

Юлія Світлична висловила зацікавленість в подібній ініціативі, зазначивши, що у Харківській області є подібний позитивний досвід співпраці з Китайською Народною Республікою.

«Результатом зустрічних візитів наших бізнес-делегацій стало підписання меморандуму про співпрацю між Харківською областю та провінцією Хейлунцзян, яка налічує 40 мільйонів жителів. Це дало можливість активізації відносин, ми відкрили представництво Харківської області в Китаї. Завдяки чому підприємства зможуть реалізувати нові проекти, знайти нові бізнес-зв'язки і розширити портфель замовлень», - сказала Юлія Світлична.

Надзвичайний і Повноважний Посол висловив упевненість в тому, що у Харківській області та В'єтнаму є кілька напрямків для успішного співробітництва.

«Харків - це найбільший в Україні промисловий центр і харківська продукція у нас давно популярна. Ми із задоволенням відновимо постачання вашої продукції до В'єтнаму. Крім продукції промислових підприємств, ми зацікавлені в поставках сільгосппродукції, зокрема соняшникової олії», - додав Нгуєн Мінь Чи.

Юлія Світлична зазначила, що Харківщина є житницею України, в нашому регіоні хороші показники врожайності не тільки соняшнику, а й інших культур, які також можуть бути цікаві В'єтнаму.

«Що стосується переробних підприємств, то, безумовно, при наявній сировинній базі, нам дуже цікавий розвиток переробної галузі та створення нових підприємств у цій сфері - спільних або виключно в'єтнамських. Все це буде оживляти економіку області», - сказала Юлія Світлична.

 

comments powered by HyperComments