В Україні подорожчає зв'язок зі стаціонарних телефонів

Субота, 24 вересня 2016, 03:22
Як у тому еврейському анекдоті: не купують – значить, піднімаємо ціну.
В Україні подорожчає зв'язок зі стаціонарних телефонів

Національна комісія з питань регулювання зв'язку прийняла за основу проект підвищення розцінок на фіксований місцевий зв'язок.

Згідно з проектом, зміна тарифів пройде в два етапи: до 31 грудня 2016 року передбачено підвищення в середньому на 10,6% для населення і бюджетних установ. З 1 січня 2017 – для бюджетних установ ще на 21,2%.

З такою ініціативою в НКРЗІ звернувся «Укртелеком». В основі пропозицій оператора –- узгодження тарифів з ростом собівартості послуг і необхідність підвищення тарифів на послуги місцевого телефонного зв'язку установам, що фінансуються за рахунок бюджету. Зазначена категорія абонентів отримує послуги за тарифом на 43,2% менше, ніж інші юридичні особи.

Зараз максимальний граничний тариф для населення на місцевий зв'язок (абонплата за телефон) становить 39,08 грн на місяць у містах і райцентрах (+ погодинна). Стільки ж платять бюджетні організації. У селах за місяць максимальний граничний тариф становить 30,93 грн на місяць.

Схвалений проект документа відповідно до норм чинного законодавства буде направлений на узгодження.

З огляду на безмежний розвиток мобільного зв'язку і різноманіття послуг мобільних операторів (що не може собі дозволити «Укртелеком»), тільки й зостається, що підвищувати ціну на товар, котрий і так нікому не потрібен.

comments powered by HyperComments