«Маємо силу та натхнення для створення нової національної візії в державі» – «Східний Корпус» зміцнюється на Слобожанщині

Субота, 24 вересня 2016, 18:33
24 вересня у Сумах відбулося відкриття громадської організації «Східний корпус», де були обговорені цілі та завдання новоствореного осередку.
«Маємо силу та натхнення для створення нової національної візії в державі» – «Східний Корпус» зміцнюється на Слобожанщині

Того дня в Будинку культури пройшов брифінг з представниками ГО «ВПО «Східний корпус»». Під час заходу були оголошені цілі та завдання, які ставить перед собою організація, шляхи та засоби їх досягнення, очікувані результати від її діяльності у Сумах. Як вже відомо, головою сумського осередку «Східного корпусу» став Денис Сокур. До активу організації також увійшли патріотично налаштовані громадські активісти, ветерани АТО та представники фанатського руху

Члени організації обіцяють пропаганду здорового способу життя, спортивне та патріотичне виховання молоді (є вже три спортивні зали), допомогу владі в здійсненні військово-патріотичної підготовки школярів. У відкритті філії, зокрема, взяв участь голова Сумської облради Семен Салатенко. Як виявилося, він воював у тож же час та в тому ж секторі, що і рота «Східного Корпусу».

«Східний Корпус був створений, щоб захищати Україну, боронити її від тероризму і сепаратизму, – оголосив Олег Ширяєв, голова харківської ГО «ВПО «Східний корпус»», – у нас за плечима більше п'яти ротацій в зону АТО, бої за Широкіно й Гранітне. У нас за плечима подавлення в зародку проекту ХНР, мир і спокій в Харківській області. Ми сьогодні тут, бо Сумська область теж є надважливою. Сумська область має довгий кордон з Росією, тому потребує організованих і вишколених людей, готових у будь який момент стати до боротьби з агресором».

Він також пообіцяв, що відбудеться обмін досвідом між двома осередками, створення таборів та роботу з молоддю. Харків’яни поділяться досвідом з організації територіальної оборони області та співпраці з обласною владою в сфері тероборони. Також Ширяєв наголосив на важливості контролю та співпраці з владою. «Не толеруючи при цьому жодного прояву корупції, беззаконня, зради, – підкреслив він, – ми захистили свою країну, ми маємо право її змінити. Маємо право зробити Україну такою, про яку мріяли і за яку гинули наші побратими на фронті».

Загалом, Олег Ширяєв підкреслив, що відкриття нового осередку на Сумщині стало визначною подією для всього руху. «Ми маємо право і маємо силу та натхнення для створення нової національної візії в державі», – писав він на власній сторінці в соцмережах.

comments powered by HyperComments