В обладміністрації назвали найуспішніші підприємства регіону

Вівторок, 27 вересня 2016, 16:32
В ХОДА відбувся урочистий прийом з нагоди Дня машинобудівника.
В обладміністрації назвали найуспішніші підприємства регіону

Від імені керівника області Юлії Світличної представників галузі з професійним святом привітав заступник голови ХОДА Марк Беккер.

У своїй вітальній промові він зазначив, що машинобудування - провідна галузь промисловості, яка розвиває і зміцнює економіку.

«Я радий тому, що харківське машинобудування має дійсно серйозні і давні традиції, завдяки яким в нашому регіоні розташовані кращі підприємства серед усіх в Україні. Харківський регіон завжди славився професіоналізмом працівників машинобудування. Незважаючи на складну економічну ситуацію в країні, регіон демонструє високий рівень виробництва. По Україні індекс виробництва промислової продукції становить 99,6%. За 8 місяців 2016 року індекс виробництва продукції машинобудування в Харківській області склав 104,9%. І за останні кілька років це один з найвищих показників. Ми розуміємо, що за цими цифрами стоїть величезна робота всіх трудових колективів», - сказав Марк Беккер.

Він зазначив, що практично всі підприємства Харківської області сьогодні демонструють зростання промислового виробництва. За словами заступника глави ХОДА, тільки ПАТ «Турбоатом» за підсумками 2015 року виробив продукції більш ніж на 2,8 млрд грн, ставши в 2016 році одним з найбільших платників дивідендів, сума яких склала понад 1,2 млрд гривень.

Також в числі потужних підприємств області Марк Беккер назвав такі як: ПАТ «Світло шахтаря», який є флагманом важкого машинобудування в Харківській області, ПАТ «Вовчанський агрегатний завод», ДП «Ізюмський машинобудівний завод», індекс промислового виробництва якого склав понад 270%, ДП «Електроважмаш», який входить в число кращих і найсильніших підприємств енергомашинобудування України та інші.

«Окремі слова подяки хочу висловити підприємствам, які знаходяться в системі «Укроборонпрому». Завдяки вам, ми, незважаючи на складне геополітичне становище і близькість до зони АТО, знаходимося в безпеці, - сказав Марк Беккер. - Такі підприємства «Укроборонпрому» як ДП «Завод імені Малишева», ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О.Морозова», ДП «Харківський бронетанковий завод», ДП «Завод спецмашин» сьогодні мають індекс промислового виробництва понад 350%».

Марк Беккер також зазначив, що сьогодні в області проводиться диверсифікація ринків і імпортозаміщення.

«У цьому відношенні всі підприємства регіону працюють над створенням контрактів з іншими країнами. Це Індія, Пакистан, куди ми постачаємо і будемо поставляти військову продукцію, це США, Південна Америка та інші країни, - сказав Марк Беккер. - Сьогодні ми зустрічаємося з делегацією Пакистану, представників якої дуже цікавить співпраця в сфері енергомашинобудування».

Як повідомляє прес-служба ХОДА, в ході урочистого прийому заступник голови ХОДА вручив почесні грамоти та подяки облдержадміністрації кращим працівникам машинобудування регіону.

Від імені нагороджених заступник директора ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О. О. Морозова» Олександр Олежченко висловив подяку керівництву облдержадміністрації за високу оцінку праці машинобудівників.

«Запевняю, що в подальшому наше підприємство буде продовжувати створювати нові зразки бронетанкової техніки на рівні світових стандартів, і навіть вище, для захисту нашої Батьківщини», - сказав Олександр Олежченко.

comments powered by HyperComments