Смертельне отруєння сурогатною горілкою під Харковом: нові подробиці

Вівторок, 27 вересня 2016, 19:36
Прокуратура Харківської області спільно зі слідчими ДФСУ встановили особу виробника сурогатного алкоголю, від вживання якого померли 18 і шпиталізовані 22 чоловіка.

Як повідомили у прес-службі облуправління прокуратури, у виготовленні паленої горілки підозрюють 27-річного харків'янина.

«Сьогодні в Харкові слідчі фіскальної служби разом з прокурорами провели три обшуки в місцях, де ймовірно виготовляли сурогатний алкоголь. Вилучено понад 4 тонн спиртовмісної рідини. У виявленому цеху підроблений алкоголь розливався як в тетропаки так і в скляні пляшки. Вилучене направлено на експертизу», – розповів начальник відділу прокуратури області Артур Оганнісян.

Встановлено також ймовірний канал поставки сировини для виготовлення контрафактної продукції – отруйна сировина надійшла з сусіднього з Харківською областю регіону.

Нагадаємо, на сьогоднішній день кількість померлих становить 23 особи. Як повідомили в поліції Донецької області, п'ятеро жителів Лиману у віці від 29 до 53 років померли після вживання коньяку, привезеного з Харківської області.

Досудове розслідування проводиться за фактом незаконного виготовлення товарів з недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей (частина 3 статті 204 КК України).

comments powered by HyperComments