Масове отруєння сурогатом: у Харківській обладміністрації провели нараду

Середа, 28 вересня 2016, 21:48
У Харківській облдержадміністрації За дорученням керівника області Юлії Світличної відбулася нарада із представниками силових структур та Держпродспоживслужби. На порядку денному – масове отруєння людей алкогольним сурогатом.
Масове отруєння сурогатом: у Харківській обладміністрації провели нараду

На нараду запросили керівників підрозділів обласної адміністрації, представників ГУ ДФС України у Харківській області, Держпродспоживслужби, ГУ ДСНС у Харківській області, СБУ, Нацполіції та прокуратури області.

У ході наради щодо координації діяльності всіх силових структур регіону керівники відомств інформували про заходи щодо всебічного розслідування у справах, які відкрито за фактами отруєнь.

Зокрема, позачергові засідання комісії ТЕБ та НС були проведені у Вовчанському районі, де зафіксовано більшість випадків отруєння. Виявлені та ліквідовані точки продажу сурогатного алкоголю, районними адміністраціями проведено подвірний обхід населення, аби інформувати і розтлумачити, що небезпечно пити алкогольні напої як такі, а тим більше невідомого походження. До інформування також були залучені районні засоби масової інформації. Районними відділами поліції проведено рейди закладами торгівлі з метою недопущення продажу неліцензійного алкоголю.

За підсумками наради доручено: вжити всіх передбачених законом заходів щодо розслідування фактів отруєння та запровадження дій щодо запобігання розповсюдження сурогату алкоголю, а також посилити роботу щодо інформування населення області.

За інформацією прокуратури Харківської області, станом на 28 вересня в області зафіксовано 20 летальних випадків внаслідок отруєння сурогатами алкоголю. Крім того, ще 22 особи перебувають у медзакладах Харкова та області. У тому числі, у Вовчанському районі 12 людей померло, шестеро шпиталізовані, в Ізюмському районі – троє померлих, 12 – на лікарняному ліжку; у Харківському районі – троє померлих, двоє госпіталізованих; у Борівському – двое померлих, у Барвінківському районі та місті Харків – двоє в лікакрні. за даними Держпродспоживслужби, від сурогатного алкоголю померли вже 24 жителя Харківщини. 27-річному харків'янину, підозрюваному у виробництві «смертельного» алкоголю, винесена підозра за ч. 3 ст. 204 ККУ (Незаконне виготовлення товарів з недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей). Він оголошений у розшук.

 

comments powered by HyperComments