«Браслети виживання» ─ секрет українських бійців

Неділя, 2 жовтня 2016, 13:00
У суботу в амфітеатрі ХНАТОБу пройшло гала-свято «Добро всупереч війні». Окрім низки цікавих дій, на заході плели «браслети виживання» для бійців.
«Браслети виживання» ─ секрет українських бійців

Як передає «Восточний дозор», флешмоб «Добро всупереч війні» стартував ще в середині серпня. Організували його співробітники громадської організації «Станція« Харків». Суть флешмобу проста: кожен охочий розповідав історію добра, любові, милосердя, дружби.

«Ми щодня працюємо з людьми, ─ розповідає юристка Амалія Шумилова, ─ ми чуємо багато важких історій. Бачимо, як опускаються руки у людей, як пропадає віра в щось хороше. Але, насправді, не зважаючи на війну, добре і прекрасне відбувається з людьми кожен день. І ми вирішили, хай люди розкажуть про хороше, що сталося з ними або свідками чого вони були. Нехай ці історії надихають оточуючих.

Кожен день в соціальних мережах з'являлися історії людей. Хтось писав пост, хтось робив фотографії, було знято понад десяти роликів, які потім показали на гала-святі. «Особисто мене дуже вразила історія, якої поділилася Лариса Веселянська, ─ продовжує Амалія, ─ Лариса працювала на виїзді в складі мобільної бригади. І зустріла сім'ю, яка живе в дуже важких матеріальних умовах, в дуже поганому помешканні. Але в цій сім'ї, між дорослими і дітьми панує взаємопідтримка, любов, турбота і ніжність.

Крім показу фільму, на гала-святі виступали артисти, було наукове «Шоу божевільного Професори Ніколя», солодка вата і чай, арт-виставка, конкурси з подарунками та різноманітні майстер-класи.

Один з майстер-класів організувала Світлана Тішенінова. На ньому плели браслети з патріотичної тематики в подарунок бійцям. Звичайно, цей подарунок засвідчить воїнам, що про них думають, не забувають, цінують те, що вони роблять. Але головна задумка інша.

Ці красиві браслети робляться з матеріалу паракорд. За великим рахунком, це тонкий, легкий полімерний трос. Спочатку його використовували в стропах парашутів. Оболонка паракорд сплетена з безлічі переплетених волокон, завдяки чому є відносно гладкою. На один браслет йде близько п'яти метрів паракорд.

Незважаючи на складність і красу плетіння, браслети з паракорд легко і швидко розплітаються, перетворюючись знову в п'ятиметровий трос. Так прикраса насправді є надійною мотузкою, яку український солдат може використовувати при необхідності. Її можна використовувати для закріплення вантажів, лагодження речей, риболовлі, під час рятування з води, і, навіть, для накладення джгута. Таким чином, красиві плетені браслети стають «браслетами виживання».

comments powered by HyperComments