ХПІ визнаний українським лідером з працевлаштування випускників

Вівторок, 4 жовтня 2016, 16:01
Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» завоював Гран-прі в конкурсній рейтинговій номінації «Лідер з працевлаштування випускників».
ХПІ визнаний українським лідером з працевлаштування випускників

Конкурс проходив в рамках соціального проекту «Гордий вчитися в Україні» та III Міжнародної спеціалізованої виставки «ЗНО-2016. Освіта в Україні. Освіта за кордоном», що проходили у Києві.

У конкурсі взяли участь понад 20 українських вишів.

Мета заходу - підвищення престижу і конкурентоспроможності вищої освіти України, щоб абітурієнти віддавали перевагу навчанню у вітчизняних вишах. Для цього створені соціальні проекти «Гордий вчитися в Україні» та «Згадай про Alma Mater. Подякуй за освіту». Вони покликані підтримувати і популяризувати українську освіту, показувати її переваги і досягнення, консолідуючи навчальні заклади країни.

Довідка. В НТУ «ХПІ» функціонує дворівнева система сприяння працевлаштуванню випускників. Кафедри активно підтримують контакти з профільними підприємствами, відслідковуючи їхні потреби. Протягом навчання студенти проходять виробничу практику на підприємствах за своєю спеціальністю. Щороку навесні кафедри запрошують представників підприємств на відкриті презентації випускників для зустрічей зі студентами останніх курсів та укладання тристоронніх договорів про працевлаштування, за якими випускник отримує статус молодого спеціаліста. За договорами знаходять роботу понад 90% випускників ХПІ.

comments powered by HyperComments