Тестові питання до можливих губернаторів: як знайти гроші на зарплати в порожньому бюджеті

Вівторок, 4 жовтня 2016, 16:15
Під час другого туру конкурсу на посаду губернатора Харківської області друге ситуативне завдання кандидатам стосувалося відсутності бюджетних коштів на зарплати держслужбовцям..
Тестові питання до можливих губернаторів: як знайти гроші на зарплати в порожньому бюджеті

«Через відсутність достатніх коштів у державному бюджеті на оплату праці державних службовців через зміни структури оплати праці внаслідок вступу в силу нового законодавства ОДА не має коштів на оплату заробітної плати працівникам останні три місяці року. Запропонуйте шляхи вирішення проблем».

Відзначимо, що з подібною проблемою переможцю доведеться зіткнутися в реальному житті. Справа в тому, що депутати ВР навесні підняли зарплати вчителям, тому сума на цю статтю витрат за підсумками року буде дещо вищою, ніж було закладено в бюджет спочатку.

Як повідомив раніше в інтерв'ю «Справжный варті» директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев, коштів, закладених в бюджет, вистачить до вересня включно. Новопризначеному губернатору доведеться вирішувати дане ситуативне завдання вже не на конкурсі, а в реальному житті.

Нагадаємо, перший етап тестування на зайняття вакантної посади голови ХОДА не змогли подолати два кандидата з десяти.

comments powered by HyperComments