"Реформи в медицині – з любов'ю": у Харкові відбудеться публічне медичне ток-шоу

Четвер, 6 жовтня 2016, 16:51
13 жовтня о 15:00 у Медичному університеті відбудеться публічне медичне ток-шоу "Реформи в медицині – з любов'ю".
"Реформи в медицині – з любов'ю": у Харкові відбудеться публічне медичне ток-шоу

Про це повідомляють організатори.

Захід відбудеться за участі доктора Елліса Хубера, реформатора німецької медицини, педіатра Андрія Пенькова.

“Як подолати інертність системи, яка чинить опір і зверху, і знизу? Як подолати феодалізм в медицині, вивести лікарів на свободу і дати їм можливість побачити людину в центрі уваги? — Питання складні, а шукати на них відповіді все одно треба з любов'ю, — упевнений Андрій Пеньків. — Ми хочемо говорити про складні речі — людською мовою".

Також серед спікерів ток-шоу — Генеральний консул ФРН у Донецьку (офіс Дніпро) д-р Вольфганг Мессінгер, лідери Харківської експертної групи підтримки медреформи Тетяна Гавриш, Вікторія Мілютіна.

"Реформи з любов'ю" — ключовий принцип багаторічної роботи доктора Х'юбера. Він планомірно наполягав: фармацевтичні препарати — далеко не єдиний спосіб лікування і активно впроваджував нефармакологічні методи. Він також багато зробив для вибудовування між пацієнтами і лікарями взаємовідносин "клієнт і постачальник послуг", для полегшення в'язкої бюрократичної системи і ускладненою адміністративної структури німецького охорони здоров'я, для подолання корупційних схем.

Організатори кажуть, що зустріч буде цікавою і пацієнтам (тобто — кожному харків'янину), і медикам (в тому числі — майбутнім). Говорити будуть про права і тих, і інших, і про те, що трансформації в медицині принесуть як пацієнтам, так і лікарському товариству. І, безумовно, мова буде йти і про такі речі як подолання корупції в медицині, так що особливо організатори запрошують громадських активістів, соціологів, журналістів.

comments powered by HyperComments