Харківських паралімпійців Порошенко відзначив орденами

Четвер, 6 жовтня 2016, 19:24
На Паралімпіаді в Ріо спортсмени з Харкова вибороли сім золотих нагород
Харківських паралімпійців Порошенко відзначив орденами

4 жовтня Президент України своїм указом орденами і медалями відзначив чотирьох харківських паралімпійців. Нагороди отримали також і їхні тренери.

Орден "За заслуги" I ступеню отримав плавець Максим Веракса, який виборов у Ріо-де-Жанейро золото і дві бронзові медалі. Всього на рахунку харків'янина вісім золотих медалей і чотири бронзових нагороди, які він отримав на Паралімпіаді 2008, 2012 і 2016 років.

Ордена "За заслуги" III ступеню отримали п'ятикратний паралімпійський чемпіон і триразовий срібний призер Максим Кріпак, а також легкоатлетка Лейла Аджаметова, яка відзначилась однією золотою і однією бронзовою медалями. Євгенія Бреус, яка завоювала "бронзу" в змаганнях з фехтування на візках, була нагороджена орденом княгині Ольги III-го ступеня.

Отримали свої нагороди і наставники спортсменів - орден "За заслуги" II ступеню вручено Василю Кеке, тренеру Максима Кріпака і Максима Вераксу, медалі "За працю і звитягу" - Павлу Єгорову, Олені Ковтун та Юрію Тридубу.

Всього збірна України завоювала 41 золоту, 37 срібних і 39 бронзових нагороди, що дозволило українській команді посісти III місце в загальному заліку.

comments powered by HyperComments