Кернес підпише розпорядження про початок опалювального сезону у четвер

Вівторок, 11 жовтня 2016, 08:08
Для цього температура повітря в Харкові повинна опуститися до 8 і нижче градусів тепла і триматися на цьому рівні не менше трьох діб.
Кернес підпише розпорядження про початок опалювального сезону у четвер

Про це в ефірі 7 каналу повідомив вчора директор КП «Харківські теплові мережі» Сергій Андрєєв. Згідно з даними обласного гідрометцентру, починаючи з вівторка температура буде падати. Такий самий прогноз, але на нічний час дає сайт Gismeteo.

Згідно з ним, серйозно похолодає лише в четвер - від + 2-4 градусів вночі до + 7-8 вдень.

Аналогічний прогноз і в іншого метео-сайту - «Синоптик».

За такою логікою, розпорядження міського голови про старт опалювального сезону може з'явитися і в неділю або (враховуючи вихідний день) в понеділок. Втім, міський голова навряд чи буде слідувати арифметиці метеорологів і «зробить людям приємно» (і, що важливіше, тепло) ще напередодні свят (п'ятниця, 14 жовтня - з минулого року червоний день календаря: День захисника України), підписавши відповідне розпорядження.

Андрєєв, знаючи про доброту душевну свого шефа, навіть припустив, що бажаний документ може вийти з-під його вже у середу. За його словами, влада готова до включення. Однак опалення в житлових будинках з'явиться не відразу.

Директор КП «ХТМ» нагадав, що спочатку до опалення підключать дитсадочки, школи та лікарні, а житловому фонду почнуть давати тепло через 2 доби після старту опалювального сезону. Щоб затопили в кожному будинку, «Тепломережам» потрібно від 8 до 10 днів, додав він.

Нагадаємо, деякі сайти поспішили у понеділок дати помилкову інформацію про старт опалювального сезону.

comments powered by HyperComments