Проведення на «Металісті» гри Національної збірної з Сербією відкриває Харкову можливість приймати матчі єврокубків - Павелко

Ростислав Касьяненко  |  Четвер, 13 жовтня 2016, 20:32
Матч «Україна-Сербія», на який було отримано сертифікат УЄФА, пройде в Харкові 15 листопада.
Проведення на «Металісті» гри Національної збірної з Сербією відкриває Харкову можливість приймати матчі єврокубків - Павелко

Це перший міжнародний футбольний поєдинок в Харкові після початку військових дій на Донбасі в 2014 році. За словами президента ФФУ Андрія Павелко, УЄФА зняв заборону на проведення на стадіоні «Металіст» подібних матчів, що і підтвердив видачею відповідного сертифіката.

У свою чергу, губернатор Харківської області Юлія Світлична зазначила, що ХОДА зробила все від неї залежне для повернення в Першу столицю Великого футболу.

«Харків готовий забезпечити безпеку для всіх, комфорт для глядачів та якісну організацію всіх заходів, необхідних командам для підготовки до гри», - підкреслила вона.

Сьогодні губернатор разом з президентом ФФУ оглянули поле і інфраструктуру стадіону «Металіст».

«Ми переконалися, наскільки прекрасний стадіон. Це одна з найкращих арен країни: і поле, і газон в ідеальному стані.
Головний тренер національної збірної Андрій Шевченко наполягав, щоб матчі команди проходили саме тут, щоб саме харківські вболівальники зустрілися зі збірною.

Ми докладемо максимум зусиль, щоб збірна України відчувала себе тут як вдома. Ця гра дасть можливість в подальшому приймати матчі європейських кубків в Харкові будь-яким українським командам, які виявлять бажання грати на цьому стадіоні», - заявив президент ФФУ. 

«Плануємо на ньому багато матчів. Є проблеми, будемо вирішувати », - у свою чергу написала Світлична на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, з Андрієм Павелко, який також є головою Бюджетного комітету ВР, вони домовилися провести виїзне засідання парламентського комітету в Харкові.

«Мета: розглянути всі проблемні питання нашого регіону і домогтися додаткового фінансування для Харківщини», - повідомила вона.

Нагадаємо, знаходячись нещодавно під впливом вражень від матчу «Шахтар» – «Динамо», що пройшов 9 вересня на «Металісті», очільник ФФУ видав у Фейсбуці таку комбінацію слів: «Вчора у Харкові вболівальники створили неймовірну атмосферу загального футбольного свята! Це місто заслуговує, щоб сюди повернувся на регулярній основі великий футбол, щоб тут знову пройшов фінал кубка України, щоб тут провела відкрите тренування збірна України.

comments powered by HyperComments